top of page

Daha fazla müşteri yorumu almak için gizli tarifimiz

Güncelleme tarihi: 15 Nis 2022


Günümüzde işletmenizi müşteri yorumları anlatır. Bunun için sanırız herhangi bir soru işareti artık bulunmuyor. Google müşteri yorumları ve diğer sosyal medyada yer alan yorumlar işletmeniz için büyük öneme sahip hale geldi. Günümüzde Google işletme yorumlarına bakmadan hizmet almayan büyük bir kitle var.

Ve artık şanslısınız ki, işiniz için daha fazla online müşteri yorumu toplama yolunda duran en büyük engellerden biri de, aşılması en kolay olanı olabilir. Tek yapmanız gereken müşterilerinize doğru bir araçla etkili bir şekilde sormak. Son zamanlarda yapılan bir ankette, 10 tüketiciden 7'si, doğru bir şekilde sorulduğunda işletme için online yorum bırakmaya istekli oldukları ortaya çıktı.


Eğer bu kadar kolaysa, o zaman neden çoğumuz bunu yapmıyor? Ya da yapamıyor?


Birçoğumuz için, kültürel ve psikolojik bir bariyer bulunuyor. Kendimiz bir başkasına yardım etmeye istekli olabiliriz ama yardım istemek çoğu zaman bizlere zor gelir. İşin garip olanı ise, birçok insandan bir iyilik istendiğinde, aslında buna bir yük olarak bakmazlar. İşin doğrusu bu onları çoğu zaman memnun da eder. Bir şey istediğiniz andaki algıları, onların ilişkilerine değer verdiğinizin de bir göstergesidir. Bir diğer ifade ile birileri size bir iyilik yaptığında, bu ilişkiye bir zorlama getirmez. Aksine daha da güçlendirebilir.

Online bir yorum yapılması istemekle ilgili zor kısımlardan biri, yalnızca ne zaman sorulacağı değil, aynı zamanda nasıl sorulacağı ile ilgilidir. Aşağıda, en iyi müşterilerimizden öğrendiğimiz ipuçları ve püf noktalarından bahsedeceğiz...


Hangi an en doğru an?


Her işletme için işe yarayan zaman farklı olabilir. Ama şanslıyız ki çoğu zaman çalışan bazı genel kurallar mevcut. Satış sonrasında, müşteriniz hala işletmenizde iken yorum talebinde bulunmanız en yüksek oranda geri dönüş almanızı sağlıyor.

Otomobil endüstrisinde çalışıyorsanız, bu genellikle satışın tamamlandığı ve müşterinin finansmanda kağıt işlerini imzalamayı beklediği zaman gelir. Bir araba satın aldıysanız, şu anda nasıl bir an için hissettiğinizi düşünün. Genellikle, gökyüzündeki bulutların üstünde bir yerdesiniz, çünkü yeni bir araba ile bayiden çıkmak üzeresiniz. Çoğu müşteri, bu noktada, özellikle satış ekibinin süreç boyunca yardımcı olduğunu varsaydığımızda, işletmeniz hakkında bir yorum yapmaktan memnuniyet duyacaktır.


Doktorlar veya diş hekimleri için en uygun zaman, hastanın doktora gittikten ve işlemin sonunda, henüz klinik içerisinde iken olacaktır. Anahtar nokta, hizmetin halen sıcak olduğu ana yakın olmasıdır. Ne kadar uzun beklerseniz, müşteri veya hastanın yorum bırakma olasılığı o kadar azalmaktadır.


Müşteriden yorum istemeyi en doğru şekilde nasıl sormalısınız?


Davetiyenin doğru zamanlamasını belirledikten sonra, yorum isteğinde bulunmanın en iyi yoluna karar vermeniz gerekir. Jetyorum bunu profesyonel bir şekilde sorabileceğiniz süreci size sunuyor. Müşterileriniz hizmetinizi değerlendirmesine olanak verirken onları çok kolay bir şekilde yorum bırakmaya da yönlendiriyor. Jetyorum ile talep iletmek verdiğiniz profesyonel hizmetin bir uzantısı gibi çalışarak, müşterilerinizin düşüncelerine değer verdiğinizi de gösteriyor. En büyük başarıyı gören müşterilerimiz bunu kısa mesajla ileterek elde ediyorlar. E-postadan farklı olarak, kısa mesajlar daha yüksek tıklama ve okuma oranlarına sahiptir.


Müşterilerinizi yorum bırakmaya davet etmek için önceden belirlenen süreyi aşmadan önce, çalışanlarınız, “Bugün size yardımcı olmaktan gerçekten keyif aldım. Şu anda bizi değerlendirmeniz için size bir bağlantı içeren kısa mesaj gönderirsem sorun olur mu? Yorumunuzu bırakmak genellikle bir dakikadan az sürer. Müşterilerimizden gelen geri bildirimleri ve yorumları çok ciddiye alıyoruz çünkü her müşterinin iyi bir deneyime sahip olmasını istiyoruz. ” şeklinde bir cümleyi ifade edebilirler.


Bu davet, beklentiyi tanımlarken önemli olan tüm noktaları da vurguladı; bunlar nelerdir?

  • Davetiyeyi ne zaman alacakları (şu anda)

  • Neden yorumlar önemlidir (müşteri geri bildirimlerine değer veriyoruz)

  • Davetleri nasıl alacakları (mesaj yoluyla)

Davetiyeyi göndermeden önce beklentiyi doğru şekilde aktardığınızda, müşterilerin yorum bırakmaları daha olasıdır;


Kimlere yorum için talep göndermelisiniz?


Son olarak, işletmenize yorum bırakmaları için hangi müşterilere talep iletmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Genel olarak önerdiğimiz şey, tüm müşterilerinize ayırt etmeksizin göndermenizdir. Nedeni, müşteri geri bildirimlerinin sizinle gerçekte ne yapmak istediğini göstermesini sağlamaktır. Yalnızca mutlu müşterilerinizden yorum istemeniz durumunda bu, işletmenizde aksayan yönleri görememenize sebep olacaktır. Müşterilerden aldığınız olumsuz geri bildirimler bir fırsat olarak görüp, hangi noktaları iyileştirmeniz gerektiğini fark edersiniz.

Jetyorum müşterilerinizi online kanallarda yorum bırakmaya yönlendirerek işletmeniz için güvenli bir yol sunarken, tüm müşterilerinizin düşüncelerine değer verdiğinizi göstermek için bir fırsat yaratır.


Jetyorum bu süreci hem sizin hem de müşterileriniz için hızlandırır ve kolay yönetilir bir hale getirir. Bunu gerçekleştirmek için, ilk olarak müşterilerinize hızlı ve profesyonel bir şekilde davet iletmenizi sağlar, hangi çalışanların en fazla sayıda davet gönderdiklerini, bu davetlerden kaç tanesinin bir yorum ile sonuçlandığını izleme ve tek bir kontrol panelinden tüm platformlardaki müşteri yorumlarını yönetme olanağını mümkün hale getirir.


Jetyorum size yardımcı olsun!


Jetyorum’un bulut tabanlı çözümü, işletmenizin en çok önem verdiği Google, Facebook, Tripadvisor gibi platformlarda daha çok olumlu müşteri yorumu elde ederek, güçlü bir itibar oluşturmasına yardımcı olmaktadır. Bu da yerel SEO'yu geliştirecek ve sonuç olarak gelirleri artıracaktır.


67 görüntüleme3 yorum
bottom of page